nieuws

Mitros in rode cijfers door onderhoudskosten

bouwbreed Premium

De Utrechtse woningbouwcorporatie Mitros steekt dit jaar 67 miljoen euro in het onderhoud van zijn woningen. Voor sloop en nieuwbouw heeft de sociale huisvester 44 miljoen euro op de begroting staan. Door de ambitieuze bouwplannen schrijft Mitros dit jaar een verlies in de boeken van 31 miljoen euro.

Het uitzonderlijke hoge onderhoudsbudget is ingegeven door de ambitie van Mitros om het onderhoud bij een fors aantal woningen versneld aan te pakken. Hiervoor wordt een groot aantal opdrachten die in de planning staat naar voren gehaald en aanbesteed.
Mitros wil dit jaar 472 woningen opknappen. Daarnaast wordt de bouw gestart van 509 nieuwe woningen waarvan er acht bestemd zijn voor de koopmarkt. Ook gaan er 248 woningen tegen de vlakte. Mitros beheert in het totaal 31.000 woningen. De sociale huisvester is daarmee de grootste corporatie in de regio van de Domstad.
Dit jaar richt Mitros zich in het bijzonder op de Utrechtse achterstandswijken Overvecht en Kanaleneiland-Noord.
In Nieuwegein worden de wijken Jutphaas, Wijkersloot en Zuilenstein onder de loep genomen.

Reageer op dit artikel