nieuws

Meten regengeluid op daken in laboratorium

bouwbreed

NEN, centrum van normalisatie, heeft deel 18 gepubliceerd van de serie normen over geluidsisolatie van gebouwen en bouwelementen. Het deel gaat over meten van regengeluid op bouwelementen in een laboratorium.

NEN, centrum van normalisatie, heeft deel 18 gepubliceerd van de serie normen over geluidsisolatie van gebouwen en bouwelementen. Het deel gaat over meten van regengeluid op bouwelementen in een laboratorium.
De norm beschrijft een gestandaardiseerde methode van beregening. Na onderzoek bleek een watertank met een geperforeerde bodem goed te voldoen. Van alle typen daksystemen en dakbedekkingen kan op deze manier het geluidniveau in de testruimte worden gemeten. De gegevens kunnen mede door de standaardisatie goed met elkaar worden vergeleken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels