nieuws

MetalMate verlijmt metalen gevel

bouwbreed Premium

Tweha uit Eersel introduceert op de Bouwbeurs Utrecht het MetalMate-systeem om metalen gevelpanelen te verlijmen. Het systeem bestaat uit verticaal aluminium regelwerk als achterconstructie, een flexibele lijm, een dubbelzijdig hechtende tape en een cleaner.

Tweha maakt al jaren het lijmsysteem Lijmtec voor aluminium gevelbeplating. LijmTec is de basis geweest voor MetalMate, meldt de fabrikant. Alle soorten metaal (koper, zink, staal, rvs, aluminium) zijn met het nieuwe lijmsysteem te bevestigen. Niet alleen als gevelbekelding, maar ook voor vele andere toepassingen.
Het gevelsysteem biedt het voordeel dat arbeidsintensieve en complexe constructies niet nodig zijn, aldus Tweha. De werkwijze is gemakkelijk en weinig arbeidsintensief. Er kan met allerlei verschillende soorten, vormen en maten panelen worden gewerkt. De keuzevrijheid voor ontwerpers is daarom groot.
De achterconstructie heeft aluminium L- en T-profielen, die aan wandsteunen worden gemonteerd.

Reageer op dit artikel