nieuws

Meerssen wil tunnel van 70 miljoen euro

bouwbreed

De Limburgse gemeente Meerssen wil een tunnel onder het spoor bij het plaatselijke station, om een eind te maken aan de files bij de overweg. De kosten voor de bouw van de tunnel bedragen volgens een onderzoek van adviesbureau DHV 70 miljoen euro .

De Limburgse gemeente Meerssen wil een tunnel onder het spoor bij het plaatselijke station, om een eind te maken aan de files bij de overweg. De kosten voor de bouw van de tunnel bedragen volgens een onderzoek van adviesbureau DHV 70 miljoen euro .
Meerssen heeft dat geld bij lange na niet, kan hooguit een miljoen ophoesten. De rest moet van de provincie Limburg en het Rijk komen.
De problemen zijn toegenomen sinds vervoerder Veolia het aantal treinritten tussen Maastricht en Heerlen heeft verdubbeld.
De tunnel is dus dringend noodzakelijk, aldus de gemeente. DHV gaat uit van een tunnel van 600 meter met aan weerszijde een tunnelingang van 400 meter. Die tunnel kan echter alleen maar worden aangelegd als ook het station ondergronds gaat, en ook dat kost een sloot geld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels