nieuws

Maasboulevard Venlo na jaren vol tegenspoed van start

bouwbreed

De Venlose wethouder Herman Janssen heeft gisteren de eerste paal geslagen van het ambitieuze Maasboulevard-project in de Noord-Limburgse plaats. De bouw heeft door verschillende oorzaken flinke vertraging opgelopen.

De Maasboulevard, een gezamenlijk project van de gemeente en projectontwikkelaar 3W, moet de stad een nieuwe impuls geven. Het gebied, grofweg de strook tussen de rivier en de binnenstad, wordt het nieuwe culturele hart van de stad, met gelegenheid voor recreatie en wonen. Aan het project werkten architecten als Jo Coenen en Arn Meijs mee. Maar het plan kent al sinds 1991 tegenslagen. Er kwam veel protest van de bevolking tegen de grote schaal van de plannen en de kosten (zo’n 150 miljoen euro). Ook bleken er tijdens het eerste grondonderzoek resten van een oude stadsmuur te liggen op de plek waar een parkeergarage was voorzien. Ten slotte werd de start van de bouw vorig jaar uitgesteld nadat bleek dat de parkeergarage voor problemen kon zorgen bij de afvoer van water vanuit de binnenstad naar de Maas. Maar die problemen zijn nu opgelost, volgens woordvoerder Rik van Druten. “Het werd natuurlijk ook wel tijd. De bevolking van Venlo zit al lange tijd tegen een braakliggende vlakte aan te kijken. Maar het echte werk is nu eindelijk begonnen”. De Maasboulevard moet begin 2010 klaar zijn.

Reageer op dit artikel