nieuws

Laatste stukje Blue Moon volgebouwd met appartementen

bouwbreed

Met de komst van zestig appartementen aan de Oostersingel wordt het vijfde en tevens laatste ‘verborgen’ plekje van de manifestatie Blue Moon in de binnenstad van Groningen bebouwd.

Projectontwikkelaar Landhuysen Beheer begint, in samenwerking met woningbouwvereniging Nijestee, na de zomer met de bouw van het complex, bij het Damsterdiep en het UMCG.
Het ontwerp is van de architecten en vormgeversgroep Skets uit Groningen. De hoge gevel is van boven tot beneden vrijwel geheel uitgevoerd in glas en wekt, vanwege hoogte- en kleurverschillen de indruk dat het om verschillende gevels gaat. Naast woningbouw komt er 475 vierkante meter winkelruimte en een ondergrondse parkeergarage met twee verdiepingen.
Voordat met de bouw kan worden begonnen, moeten er eerst drie panden worden gesloopt. Hiermee wordt binnenkort begonnen.
De manifestatie Blue Moon, waarvoor internationale architecten werden aangetrokken, werd in 2001 gehouden ter opluistering van de komst van het Europapark. Vier van de vijf locaties, de zogeheten verborgen plekjes in de Groninger binnenstad, zijn inmiddels al bebouwd. Nijestee zal de appartementen na de bouw overnemen. Als alles volgens plan verloopt, wordt het glasrijke complex in 2008 opgeleverd.

Reageer op dit artikel