nieuws

Kraanmachinisten in spe

bouwbreed Premium

Ook het Verticaal Transport Centrum (VTC) in Barneveld merkt de gevolgen van het personeelstekort in de bouw. Het kenniscentrum, dat onder andere kraanmachinisten opleidt voor het TVCT vakbekwaamheidcertificaat, merkt een enorme toename aan cursisten. “Vorig jaar hadden we 330 cursisten. Voor 2007 verwachten we dat er 500 machinisten voor het wettelijk vereiste TCVT zullen gaan. Wij hebben slechts plaats voor 400 cursisten”, vertelt instructeur J. van den Hazel. Momenteel volgen 24 kraanmachinisten in spe de intensieve theorie- en praktijkcursus, die twee weken duurt. “Het gemiddelde slagingspercentage is 98 procent”, zegt van den Hazel. ”Slechts 40 procent van de geslaagden blijft langere tijd op de kraan zitten. Want de werkdruk voor kraanmachinisten is erg hoog.”

Ook het Verticaal Transport Centrum (VTC) in Barneveld merkt de gevolgen van het personeelstekort in de bouw. Het kenniscentrum, dat onder andere kraanmachinisten opleidt voor het TVCT vakbekwaamheidcertificaat, merkt een enorme toename aan cursisten. “Vorig jaar hadden we 330 cursisten. Voor 2007 verwachten we dat er 500 machinisten voor het wettelijk vereiste TCVT zullen gaan. Wij hebben slechts plaats voor 400 cursisten”, vertelt instructeur J. van den Hazel. Momenteel volgen 24 kraanmachinisten in spe de intensieve theorie- en praktijkcursus, die twee weken duurt. “Het gemiddelde slagingspercentage is 98 procent”, zegt van den Hazel. ”Slechts 40 procent van de geslaagden blijft langere tijd op de kraan zitten. Want de werkdruk voor kraanmachinisten is erg hoog.”
Foto: APA/Sjef Prins

Reageer op dit artikel