nieuws

Innovatieprijs 2007 voor instantbekisting

bouwbreed

De InfraTech Innovatieprijs is gewonnen door Ballast Nedam en Infra Consult & Engeneering. Zij kregen de prijs gisteren uitgereikt op de openingsdag van de vakbeurs InfraTech in Rotterdam voor hun instant bekisting voor landhoofden.

De InfraTech Innovatieprijs is gewonnen door Ballast Nedam en Infra Consult & Engeneering. Zij kregen de prijs gisteren uitgereikt op de openingsdag van de vakbeurs InfraTech in Rotterdam voor hun instant bekisting voor landhoofden.
De vinding van behelst het prefabriceren van een hele landhoofdbekisting voor viaducten. De bekisting wordt gemaakt naast de plek waar het landhoofd moet komen. De constructie wordt opgebouwd uit delen van een systeembekisting, compleet met wapening, sparingen en opstorten. Vervolgens kan die eenvoudig worden opgepakt en op zijn plaats worden gezet.
De instantbekisting zorgt ervoor dat snel kan worden gewerkt. Het voordeel daarvan blijkt bij vervangen van landhoofden in bestaande wegen, bijvoorbeeld in de A27. De bekisting is daar in acht uur gesteld. Het storten duurt 4 uur. Na 8 uur verharden kon worden ontkist. Binnen 24 uur staat er een compleet nieuw landhoofd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels