nieuws

Imtech raast af op omzetdoelstelling

bouwbreed

Imtech bereikt de omzetgrens van 3 miljard euro dit jaar al en niet pas in 2008. Dat zegt bestuursvoorzitter René van der Bruggen van de technisch dienstverlener uit Gouda aan het begin van 2007.

Hoewel de definitieve jaarcijfers eind volgende maand pas bekend worden gemaakt, zal de omzet over 2006 de 3 miljard euro al dicht naderen. Van der Bruggen liet dat gisteren doorschemeren in zijn nieuwjaarstoespraak voor het eigen personeel.
De topman sprak over een “prima jaar voor Imtech met hoge autonome groei, aanzienlijke versterking door goede overnames en een hoge orderportefeuille met een winstpotentie van goede kwaliteit.”
Alleen al acquisities leverden het concern vorig jaar 300 miljoen euro aan extra omzet op. Dat samen met een autonome groei van zo’n 10 procent brengt een omzet van 3 miljard euro dichtbij.
Van der Bruggen, die nog geen concrete cijfers over 2006 prijs wil geven, beaamt een en ander. “Het streven is om in 2008 uit te komen op 3 miljard euro omzet. Dat gaan we zeker halen. Autonoom groeien we jaarlijks tussen de 5 en 10 procent. Overnames zijn goed voor nog een 5 à 10 procent groei.”

Vertrouwen

Imtech zag de waarde van de orderportefeuille vorig jaar met 15 procent stijgen tot ruim 2,8 miljard euro. Dat maakt dat Van der Bruggen dit jaar met “veel vertrouwen” tegemoet ziet, zegt hij.
“In Nederland zijn de marktomstandigheden bijgetrokken. In Duitsland zien we bovendien lichtpuntjes, al deden we het daar al niet slecht. Onder gemiddeld gunstige marktomstandigheden zijn we in staat snel te groeien. Onze wereld groeit immers sneller dan het bruto nationaal product. Het percentage technologie in bouwwerken blijft toenemen.”

Uitbreiding

De overnamemachine van Imtech zal blijven draaien, aldus de bestuursvoorzitter. Met name in Spanje, Engeland en Oost-Europa zoekt de technisch dienstverlener naar uitbreiding. Ook wil het bedrijf zich versterken in de ict-markt.
“Er staat nog genoeg op ons verlanglijstje. We hebben ook nog de nodige financiële middelen om acquisities te plegen. We mikken vooral op middelgrote bedrijven. Dat hebben we vorig jaar ook gedaan en dat bevalt goed.” Na de inlijving van Hak en Emmtec vorig jaar ziet Van der Bruggen ook in Nederland nog ruimte voor overnames. “Grote overnames zullen we hier echter niet doen, we kijken vooral naar niches.”

Reageer op dit artikel