nieuws

HTM van de partij bij sneltram Tel Aviv

bouwbreed

Een consortium met de Haagse vervoersmaatschappij HTM bouwt in de Israëlische kustplaats Tel Aviv een sneltramlijn van 22 kilometer. HTM brengt in het project ter waarde van 1,1 miljard euro zijn ingenieurskennis in.

Een consortium met de Haagse vervoersmaatschappij HTM bouwt in de Israëlische kustplaats Tel Aviv een sneltramlijn van 22 kilometer. HTM brengt in het project ter waarde van 1,1 miljard euro zijn ingenieurskennis in.
De werkzaamheden in Tel Aviv starten op zijn vroegst in 2008. De eerste treinen van de 33 haltes tellende Rode Lijn rijden volgens de planning in 2013.
Het winnende consortium MTS wordt geleid door Africa Israël. Tot de groep behoren eveneens Siemens Duitsland, busmaatschappij Egged, de Chinese bouwer CCEC en Da Costa Soares uit Portugal.
De tramlijn waarop HTM zijn kennis mag botvieren, is in Israël het grootste in publiek-private samenwerking uit te voeren project ooit. Opdracht is het traject te bouwen en vervolgens de lijn 32 jaar lang te beheren. Het consortium MTS versloeg de 60 miljoen euro duurdere groep met bedrijven als Vinci, Züblin en Alstrom.

Reageer op dit artikel