nieuws

Herstelwerk

bouwbreed

Herstelwerk

Firma Klein en Zoon uit Wieringen voert herstelwerkzaamheden uit aan de Afsluitdijk bij Breezanddijk. De storm die anderhalve week geleden woedde, sloeg fl inke gaten in het talud. Op een oppervlakte van 1000 vierkante meter werden basaltblokken weggeslagen. Het bedrijf Klein en Zoon, dat door opdrachtgever Rijkswaterstaat altijd voor soortgelijke klussen aan de Afsluitdijk wordt ingehuurd, plaatst deze en komende weken in Kornwerderzand en Breezanddijk nieuwe basaltblokken. De klus bestaat uit het plaatsen van een onderlaag van basaniet (een betonsaus). Dat is twintig tot veertig millimeter dik. Daarop worden basaltonzuilen van 40 centimeter hooggeplaatst. De zuilen worden gevoegd met basaltsplit. Per dag wordt 20 vierkante meter gerepareerd..

Firma Klein en Zoon uit Wieringen voert herstelwerkzaamheden uit aan de Afsluitdijk bij Breezanddijk. De storm die anderhalve week geleden woedde, sloeg fl inke gaten in het talud. Op een oppervlakte van 1000 vierkante meter werden basaltblokken weggeslagen. Het bedrijf Klein en Zoon, dat door opdrachtgever Rijkswaterstaat altijd voor soortgelijke klussen aan de Afsluitdijk wordt ingehuurd, plaatst deze en komende weken in Kornwerderzand en Breezanddijk nieuwe basaltblokken. De klus bestaat uit het plaatsen van een onderlaag van basaniet (een betonsaus). Dat is twintig tot veertig millimeter dik. Daarop worden basaltonzuilen van 40 centimeter hooggeplaatst. De zuilen worden gevoegd met basaltsplit. Per dag wordt 20 vierkante meter gerepareerd..

Reageer op dit artikel