nieuws

Half miljard voorBelgische panden

bouwbreed Premium

De paarse regering in België heeft de vastgoedmaatschappij Befimmo uitgekozen om 90 procent van de onlangs opgerichte overheidsvastgoedmaatschappij Fedimmo over te nemen, waarin ze 62 overheidsgebouwen had ondergebracht. Befimmo wordt op die manier eigenaar van 62 Belgische overheidsgebouwen waarvoor deze maatschappij 575,6 miljoen euro moet storten op de bankrekening van de federale overheid. Met dat geld zorgt de regering-Verhofstadt II ervoor dat haar begroting voor dit jaar in evenwicht wordt gebracht. Behalve Befimmo waren ook de vastgoedmaatschappij Cofinimmo en de verzekeringsmaatschappij Axa kandidaat voor de overname van de regeringsgebouwen, maar ze boden elk enkele miljoenen euro minder. Ook Breevast en KBC Bank behoorden aanvankelijk tot de kandidaat-kopers maar ze haakten af.

De paarse regering in België heeft de vastgoedmaatschappij Befimmo uitgekozen om 90 procent van de onlangs opgerichte overheidsvastgoedmaatschappij Fedimmo over te nemen, waarin ze 62 overheidsgebouwen had ondergebracht. Befimmo wordt op die manier eigenaar van 62 Belgische overheidsgebouwen waarvoor deze maatschappij 575,6 miljoen euro moet storten op de bankrekening van de federale overheid. Met dat geld zorgt de regering-Verhofstadt II ervoor dat haar begroting voor dit jaar in evenwicht wordt gebracht. Behalve Befimmo waren ook de vastgoedmaatschappij Cofinimmo en de verzekeringsmaatschappij Axa kandidaat voor de overname van de regeringsgebouwen, maar ze boden elk enkele miljoenen euro minder. Ook Breevast en KBC Bank behoorden aanvankelijk tot de kandidaat-kopers maar ze haakten af.
Eerder had de federale regering de overheidsgebouwen al bestemd voor Cofinimmo, maar de concurrenten stapten naar de Raad van State omdat de procedure met de toewijzing niet door de beugel kon. Het hoogste rechtscollege gaf de klagers gelijk, waarna de procedure werd herzien.

Reageer op dit artikel