nieuws

Gravers Eurocomach via Brumach op markt

bouwbreed

Brumach brengt de binnendraaiende mini- en midigravers van het Italiaanse Eurocomach op de Nederlandse markt.

Marcel de Bruin van de importeur uit Apeldoorn noemt deze machines een aanvulling op de wielladers van het Italiaanse Venieri die Brumach importeert. Die hebben zich in De Bruins visie inmiddels bewezen; in Nederland rijden er inmiddels zo’n 400 van rond. De importeur moet soms een gebruikte machine kopen om aan de vraag te kunnen voldoen.
De reacties die bijvoorbeeld de 5,5 tons midigraver ES 500 ZT tot nog toe teweegbracht wekken bij De Bruin het vermoeden dat ook naar de machines van Eurocomach een goede vraag komt. Niet in de laatste plaats door de lagere aanschafkosten. De grotere gravers kosten zo’n tot 10 procent minder dan vergelijkbaar materieel van concurrerende fabrikanten. Voor de kleinere exemplaren kan De Bruin het prijsverschil wat moeilijker bepalen. In de ES 500 ZT genereert een viercilinder diesel van Kubota 37,28 kilowatt. Deze 1980 millimeter brede binnendraaier komt standaard met een dubbelwerkende extra hydraulische functie.
De machinist kan in de Rops/Fops-veiligheidscabine de rijsnelheid omschakelen van 3 naar 5,2 kilometer per uur. De fabrikant laat alle functies bedienen met twee servobediende joysticks.

Nagano

Eurocomach kocht aanvankelijk bij het Japanse Nagano minigravers in en verkocht die onder eigen naam. Het bedrijf bouwt nu zelf binnendraaiende mini- en midigravers met een bedrijfsgewicht van 900 tot 8000 kilo. In het programma zitten ook schrankladers en graaf/laad-combinaties; machines waaraan Brumach voorbijgaat. Moederbedrijf Sampierana bouwt al sinds jaar en dag rijwerken en rupsonderstellen als toeleverancier van andere machinebouwers.

Reageer op dit artikel