nieuws

FNV Waterbouw start bond voor leden op baggerschepen

bouwbreed Premium

Met 1750 leden is per 1 januari een nieuwe FNV bond van start gegaan, FNV Waterbouw. Alle FNV-leden op baggerschepen zitten nu samen in éé n FNV-organisatie.

Achter de nieuwe bond staan FNV Bouw die de waterbouwers vertegenwoordigde en Nautilus NL die het nautische personeel organiseerde. De FNV-leden op baggerschepen blijven ook nu nog lid van een van die twee bonden, maar automatisch ook van de nieuwe bond.
In de praktijk krijgen zij te maken met de nieuwe bond. Met bestuurders daarvan hebben zij contact, kunnen daar meepraten over het beleid en aankloppen met individuele problemen. Achter dat ene loket zetten FNV Bouw en Nautilus elk hun ervaring en kennis in.
Over het ontstaan van de nieuwe bond is medio vorig jaar eindelijk de knoop doorgehakt. De leden op baggerschepen ervoeren het al langer als een handicap dat zij apart bezoek en post kregen. De ene keer kwam de Federatie van Werknemers in de Zeevaart, nu Nautilus, de andere keer FNV Bouw langs. Er is nadrukkelijk niet gekozen voor een ingewikkelde of dure nieuwe organisatie. Wel wil de bond een duidelijk eigen gezicht tonen met logo en website. FNV Waterbouw richt zich overigens niet alleen op de werknemers op zee. Ook kantoorpersoneel wil de nieuwe organisatie aanspreken.

Reageer op dit artikel