nieuws

Economische Zaken heft stuurgroep windenergie op

bouwbreed

Het ministerie van Economische Zaken heeft met ingang van het nieuwe jaar de taskforce windenergie opgeheven. De PvdA verzet zich daartegen en heeft minister Wijn om opheldering gevraagd.

Naar nu blijkt heeft Economische Zaken per 1 januari een streep gezet door de stuurgroep windenergie, die in 1999 werd ingesteld om vaart te zetten achter de uitvoering van windenergieprojecten. De deur kan wat Economische Zaken betreft dicht omdat de subsidieregeling voor windenergie is opgeheven.
PvdA-Kamerlid Diederik Samsom die zich eerder al tevergeefs verzette tegen het stopzetten van de subsidie voor nieuwe windenergieprojecten vindt dat Economische Zaken de stuurgroep moet laten bestaan. Dit is in zijn ogen nodig voor de begeleiding van lopende projecten. Daarnaast vindt Samsom dat juist in de aanloop naar een nieuw stimuleringsbeleid voor windenergie de taskforce goed van pas kan komen. Het Rijk wil eind dit jaar met nieuw beleid voor windenergie op land komen.

Reageer op dit artikel