nieuws

DHV zuivert voor 1,3 miljoen kustwateren Kaspische Zee

bouwbreed Premium

Een consortium onder leiding van DHV heeft een project binnengehaald gericht op verbetering van het kustwater van de Kaspische Zee. De noodzakelijke werkzaamheden worden uitgevoerd in vier landen: Azerbeidzjan, Kazachstan, Rusland en Turkmenistan.

Met het project verwerft DHV voor de tweede keer in het kader van het programma EuropeAid een opdracht van de Europese Commissie. DHV werkt dit keer samen met het Deense bureau Cowi en de Nederlandse partijen Ecorys en WL/Delft Hydraulics. Het contract heeft een looptijd van 2,5 jaar en vertegenwoordigt een waarde van 1,3 miljoen euro.
DHV legt aan de kust van de Kaspische Zee vooral de afnemende kwaliteit van het water en de sedimenten onder de loep. Speciale aandacht gaat uit naar locaties waar het milieu bedreigd wordt door de oliewinning en de opslag van gevaarlijk industrieel afval.
Het eerste EuropeAid-programma van DHV betreft een managementsproject voor rivierwater in China ter waarde van 13,9 miljoen euro.

Reageer op dit artikel