nieuws

Derde topambtenaar keert VROM de rug toe

bouwbreed

Het ministerie van VROM verliest opnieuw een topambtenaar. Directeur-generaal Wonen Annet Bertram (47) wordt per 1 mei gemeentesecretaris van de gemeente Den Haag.

Het ministerie van VROM verliest opnieuw een topambtenaar. Directeur-generaal Wonen Annet Bertram (47) wordt per 1 mei gemeentesecretaris van de gemeente Den Haag.
Bertram is in korte tijd de derde topambtenaar die bij het ministerie opstapt voor een andere bestuursfunctie. “Het zijn er wel veel, maar het is niet onlogisch. Aan de vooravond van een nieuwe regeerperiode is het moment dat mensen de balans opmaken en doorstromen”, zegt een VROM-woordvoerder.
De hoogste VROM-ambtenaar, secretaris-generaal Marjanne Sint (59) werkt sinds 1 januari als voorzitter van de raad van bestuur van de Isala klinieken in Zwolle. Vorige week werd bekend dat directeur-generaal Ruimte Ineke Bakker vertrekt om in Rotterdam gemeentelijk directeur Jeugd, Zaken en Samenleving te worden.
Bertram werkte 22 jaar bij VROM. Vanaf 2002 was ze directeur-generaal Wonen. Bertram is de drijvende kracht achter de onlangs gestarte 13-wijkenaanpak met als doel oplossingen voor dringende problemen in de wijk te vinden. Voor elke wijk is een zogenoemd adoptieteam samengesteld, bestaande uit een wethouder, een directeur-generaal van een departement, een onafhankelijke deskundige en een bewindspersoon.

Reageer op dit artikel