nieuws

Cultuur en recreatie voorzien op kazerneterreinen Arnhem

bouwbreed Premium

De militaire complexen aan de noordrand van Arnhem moeten worden gebruikt voor culturele en recreatieve doeleinden. Dat vindt de Arnhemse Linie, een maatschappelijke alliantie waarin onder andere Arcadis, Ballast Nedam, BAM, Natuurmonumenten en de Gelderse Milieufederatie zijn vertegenwoordigd.

Dit verbond van bedrijven en belangenorganisaties heeft een gebiedsvisie ontwikkeld voor het cordon van militaire complexen dat rond Arnhem ligt. De afgelopen jaren heeft Defensie een groot aantal kazernes rond Arnhem verlaten.
De gebouwen zijn op dit moment nog eigendom van de Dienst Landelijk Gebied (DLG), die een nieuwe bestemming moet vinden voor de verlaten terreinen. De Arnhemse Linie speelt hierop in door te pleiten voor de inrichting van bijvoorbeeld een zorginstelling of ateliers voor kunstenaars.

Reageer op dit artikel