nieuws

Controle op fraude zzp’er met uitkering

bouwbreed

UWV en de Belastingdienst gaan dit jaar controles bij 6000 zelfstandigen uitvoeren naar fraude. Het gaat om mensen die in 2004 een ww of wao-uitkering kregen en tegelijkertijd bij de Belastingdienst een zelfstandigenaftrek hebben geclaimd.

UWV en de Belastingdienst gaan dit jaar controles bij 6000 zelfstandigen uitvoeren naar fraude. Het gaat om mensen die in 2004 een ww of wao-uitkering kregen en tegelijkertijd bij de Belastingdienst een zelfstandigenaftrek hebben geclaimd.
Aanleiding voor de controles is een steekproef na de koppeling van de bestanden van de Belastingdienst en UWV, waaruit blijkt dat de verstrekte gegevens vaak niet overeenkomen. Zelfstandigen die jaarlijks minstens 1225 uur werken, kunnen in aanmerking komen voor zelfstandigenaftrek.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels