nieuws

Conflict doorwerktent weer voor de rechter

bouwbreed

Heeft de 100 meter lange tent die Rijkswaterstaat voor de werkzaamheden op de Moerdijkbrug gebruikt, een plaatsgebonden karakter of niet? Op die vraag spitste het conflict tussen Rijkswaterstaat en de gemeente Moerdijk voor de rechtbank zich toe. Volgens Rijkswaterstaat wordt de tent regelmatig verplaatst, is niet plaatsgebonden behoeft dus geen bouwvergunning. Moerdijk kijkt niet alleen naar de tent maar naar de hele constructie, inclusief de overkapping, betonnen blokken en rails. Alleen de overkapping wordt periodiek verplaatst, meent Moerdijk. De doorwerkvoorziening is dus wel degelijk een bouwwerk en daarom vergunningplichtig.

Heeft de 100 meter lange tent die Rijkswaterstaat voor de werkzaamheden op de Moerdijkbrug gebruikt, een plaatsgebonden karakter of niet? Op die vraag spitste het conflict tussen Rijkswaterstaat en de gemeente Moerdijk voor de rechtbank zich toe. Volgens Rijkswaterstaat wordt de tent regelmatig verplaatst, is niet plaatsgebonden behoeft dus geen bouwvergunning. Moerdijk kijkt niet alleen naar de tent maar naar de hele constructie, inclusief de overkapping, betonnen blokken en rails. Alleen de overkapping wordt periodiek verplaatst, meent Moerdijk. De doorwerkvoorziening is dus wel degelijk een bouwwerk en daarom vergunningplichtig.
De advocaat van Rijkswaterstaat bestrijdt dat. Niet alleen de overkapping wordt verplaatst, maar ook de rest, zij het misschien wat minder frequent. Eerder deed de rechtbank in Dordrecht in hetzelfde conflict uitspraak in het voordeel van Rijkswaterstaat, die toen de gemeente Dordrecht als opponent had. De rechtbank in Breda doet binnen zes weken uitspraak.

Reageer op dit artikel