nieuws

Commissarissen bij Stork benoemd

bouwbreed

De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam maakt vandaag de namen bekend van de drie nieuwe commissarissen van het industrieel conglomeraat Stork. De rechter benoemt dan ook twee onderzoekers.

De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam maakt vandaag de namen bekend van de drie nieuwe commissarissen van het industrieel conglomeraat Stork. De rechter benoemt dan ook twee onderzoekers.
De Ondernemingskamer besloot vorige week drie nieuwe toezichthouders bij het concern aan te stellen. Zij moeten bemiddelen in een langslepend conflict tussen de directie van Stork en twee grootaandeelhouders, Centaurus en Paulson. De belagers van het concern willen dat Stork alleen verdergaat met de luchtvaartdivisie en de onderdelen Technical Services en Food Systems afstoot. Daar voelt het bestuur echter niets voor.
De rechter gelastte bovendien een onderzoek naar de gang van zaken bij Stork. De twee onderzoekers zullen zich richten op de bedrijfsvoering bij het concern in de tijd dat het conflict met de grootaandeelhouders speelde.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels