nieuws

Bouwunie: Vlaamse regering subsidieert zwartwerk

bouwbreed

De Bouwunie, die de belangen van het midden- en kleinbedrijf in de Vlaamse bouwsector behartigt, meent dat de nieuwe renovatiepremie van de Vlaamse regering weliswaar een goed initiatief is, maar anderzijds aan haar doel voorbij dreigt te schieten. De Bouwunie vreest dat er ook zwartwerk mee wordt gesubsidieerd. De Bouwunie heeft vooral ernstige bedenkingen tegen subsidiëring van bouwmaterialen voor particulieren die zelf werken aan hun woning. “Hoe zal men achterhalen door wie het werk is uitgevoerd, als men enkel facturen van bouwmaterialenhandelaars moet overleggen?”, zo vraagt de organisatie zich af.Het initiatief van de Vlaamse regering dreigt op deze manier te eindigen in subsidiëring van zwartwerk in de bouw. Binnenkort pleegt de Bouwunie overleg met de betrokken Vlaamse minister voor wonen, Mario Keulen.

Reageer op dit artikel