nieuws

Bouwflex ziet belangrijke rol weggelegd voor deelvakmannen

bouwbreed

De komst van deelvakmannen kan een belangrijke bijdrage leveren in de bestrijding van de krapte op de arbeidsmarkt. Dat is de visie van directeur Joost Louman van detacheringsbureau Bouwflex.

” De uitvoerder heeft een van de zwaarste beroepen in de bouw. Hij is verantwoordelijk voor de veiligheid en dreigt te worden ondergesneeuwd door steeds meer regels. Misschien kan de uitvoerder zijn hoofdtaak een stuk beter invullen als hij de beschikking krijgt over een assistent. Bijvoorbeeld een vrouw die gewend is met kinderen om te gaan en niet bang is voor de bouw. Te denken valt aan een baan van drie dagen in de week”.
Louman denkt dat de efficiëntie op de bouwplaats omhoog kan door speciale opruimploegen aan te stellen. Waarom zou het dure personeel om half vier zelf al opruimen om een schone bouwplaats achter te laten? Je moet toch mensen kunnen vinden die het bruikbare resthout en ijzer bewaren maar de rotzooi aanpakken.

Rol

Een voorbeeld van hoe Bouwflex zijn nieuwe rol ziet is de samenwerking met FNV Bouw.
Samen met de vakbond en zustermaatschappij Randstad Rentree heeft het detacheringsbureau een concept uitgewerkt om werkzoekende en arbeidsongeschikte vakbondsleden weer aan de slag te helpen.

Reageer op dit artikel