nieuws

Bouwer vraagt overheid om meer duurzaamheid

bouwbreed

Middelgrote bouwbedrijven willen dat de overheid meer werk maakt van duurzaam inkopen dan nu het geval is. Dat laat een groep aannemers en toeleveranciers weten in een brief die zij in samenwerking met MVO-Nederland naar de formateur hebben gestuurd.

Namens de bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) Nederland aangesloten bouwondernemingen dringt de netwerkorganisatie voor middelgrote en kleine bedrijven er bij formateur Herman Wijffels op aan om duurzaamheid stevig te verankeren in het beleid van het nieuwe kabinet. Hierbij benadrukt MVO-Nederland dat de regering serieus werk zou moeten maken van de eigen ambitie om in 2010 alle inkoop langs duurzame weg te laten verlopen.
De overheid zou van MVO-Nederland niet alleen de eigen doelstellingen moeten realiseren, er zou ook meer steun moeten komen voor initiatieven op het gebeid van energiebesparing en reductie van de CO 2 -uitstoot. Bouwbedrijf Willems uit Nijmegen, dat met vijf andere bouwbedrijven de verklaring van MVO-Nederland ondertekende, is FSC-gecertificeerd.
“Op veel hout wordt het FSC-keurmerk gezet. Maar dat is geen garantie dat het ook duurzaam is. Wil je zeker weten dat het hout ook FSC is, dan moet dat controleerbaar zijn”, vertelt Hans de Raef van Bouwbedrijf Willems. Als FSC-gecertificeerde onderneming garandeert Willems de afkomst van ieder verwerkt stuk hout. “Alleen het gebruik van FSC-hout is dus niet genoeg. Je moet het als aannemer ook na kunnen trekken.”

Reageer op dit artikel