nieuws

Bouw van Groninger ‘Waterknoop’ nabij

bouwbreed

Het gold drie jaar geleden als het ‘meest fantastische’ ontwerp van het project Intense Stad in Groningen. Slechts weinigen geloofden echter in een daadwerkelijke bouw van ‘De Waterknoop’ op het snijvlak van het Van Starkenborghkanaal en het Eemskanaal. Maar eind komend jaar wordt begonnen met de bouw van het 70 meter hoge en 24 verdiepingen tellende appartementencomplex.

Het gold drie jaar geleden als het ‘meest fantastische’ ontwerp van het project Intense Stad in Groningen. Slechts weinigen geloofden echter in een daadwerkelijke bouw van ‘De Waterknoop’ op het snijvlak van het Van Starkenborghkanaal en het Eemskanaal. Maar eind komend jaar wordt begonnen met de bouw van het 70 meter hoge en 24 verdiepingen tellende appartementencomplex.
De ontwikkelaars, Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en de woningcorporaties In en Nijestee, hebben alle vertrouwen in het ontwerp van het Groninger architectenbureau Scheffer en Van der Wal.
Het gebouw krijgt tweehonderd appartementen waarvan de laagste prijs onder de 2 ton ligt. De ‘wolkenkrabber’ krijgt een zwembad, een sauna, een fitnesscentrum, 2000 vierkante meter commerciële ruimten en een restaurant.

Reageer op dit artikel