nieuws

BAM Civiel bouwt voor 132 miljoen vierde oven

bouwbreed Premium

BAM Civiel en Von Roll Inova hebben in combinatie de opdracht verworven voor de bouw van de vierde afvalverbrandingslijn bij Afvalverbranding Zuid-Nederland (AZN) in Moerdijk. Opdrachtgever is BV Grondbezit AVI Moerdijk. De aanneemsom bedraagt 132 miljoen euro, waarin BAM Civiel en Von Roll Inova elk een aandeel hebben van circa 50 procent. BAM Civiel en Von Roll Inova hebben eerder de huidige installatie van AZN, bestaande uit drie verbrandingslijnen, gebouwd.

BAM Civiel en Von Roll Inova hebben in combinatie de opdracht verworven voor de bouw van de vierde afvalverbrandingslijn bij Afvalverbranding Zuid-Nederland (AZN) in Moerdijk. Opdrachtgever is BV Grondbezit AVI Moerdijk. De aanneemsom bedraagt 132 miljoen euro, waarin BAM Civiel en Von Roll Inova elk een aandeel hebben van circa 50 procent. BAM Civiel en Von Roll Inova hebben eerder de huidige installatie van AZN, bestaande uit drie verbrandingslijnen, gebouwd.
Naast BAM Civiel zijn ook de zusterondernemingen BAM Techniek, BAM Leidingen & Industrie en Tebodin bij de opdracht betrokken. Ook Siemens Nederland werkt aan het project mee. De uitvoering is vorige week officieel van start gegaan. De nieuwe verbrandingslijn wordt in oktober 2008 in gebruik genomen.
De capaciteit van de afvalverbrandingsinstallatie neemt door de uitbreiding toe met 275.000 ton tot 1 miljoen ton afval per jaar. De nieuwe lijn wordt voorzien van de actuele en beproefde technologieën op het gebied van afvalverbranding, rookgasreiniging en energieproductie en voldoet hiermee ruimschoots aan de door de overheid gestelde eisen voor afvalverbranders.

Reageer op dit artikel