nieuws

Ballast Nedam te duur voor gevangenis Curaçao

bouwbreed

De uitbreiding van de Bon Futuro-gevangenis op Curaçao is voorlopig uitgesteld. De aanneemsom van Ballast Nedam, dat was gevraagd het door Nederland betaalde project uit te voeren, is volgens de opdrachtgever onaanvaardbaar. In september vorig jaar tekende Ballast Nedam een intentieverklaring voor de bouw van 120 extra cellen met de Antilliaanse minister van Justitie, D. Dick. Daarmee zou de capaciteit van de overvolle inrichting met 240 plaatsen worden uitgebreid. Het Amsterdamse architectenbureau Van den Oever, Zaaijer en Partners werd aangetrokken voor het ontwerp. In december hadden de bouwwerkzaamheden moeten aanvangen, maar de door Ballast Nedam berekende kosten vormen een struikelblok. Het bedrijf vraagt bijna vijftien miljoen euro. Nederland weigert meer geld beschikbaar te stellen.

De uitbreiding van de Bon Futuro-gevangenis op Curaçao is voorlopig uitgesteld. De aanneemsom van Ballast Nedam, dat was gevraagd het door Nederland betaalde project uit te voeren, is volgens de opdrachtgever onaanvaardbaar. In september vorig jaar tekende Ballast Nedam een intentieverklaring voor de bouw van 120 extra cellen met de Antilliaanse minister van Justitie, D. Dick. Daarmee zou de capaciteit van de overvolle inrichting met 240 plaatsen worden uitgebreid. Het Amsterdamse architectenbureau Van den Oever, Zaaijer en Partners werd aangetrokken voor het ontwerp. In december hadden de bouwwerkzaamheden moeten aanvangen, maar de door Ballast Nedam berekende kosten vormen een struikelblok. Het bedrijf vraagt bijna vijftien miljoen euro. Nederland weigert meer geld beschikbaar te stellen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels