nieuws

Arbeidsinspectie zet torenkranen Falcon Crane stil

bouwbreed

De Health and Safety Executive, de Britse arbeidsinspectie, heeft alle 180 torenkranen van verhuurder Falcon Crane Hire stilgezet. Dat is gebeurd na twee dodelijke ongevallen binnen vier maanden. Falcon mag een kraan alleen weer in gebruik nemen als die is geïnspecteerd door een onafhankelijke competente deskundige.

V orige week kwam een bouwvakker op de grond om het leven toen een torenkraan van Falcon naar beneden stortte op een bouwplaats in Liverpool. De kraanmachist raakte bekneld in zijn cabine en moest met verwondingen naar een ziekenhuis worden vervoerd. Op 26 september stortte een andere kraan van Falcon in op een bouwplaats bij het Battersea complex in Londen. Daarbij kwamen de kraanmachinist en een omwonende die naast de bouw zijn auto stond te wassen om het leven. Drie weken later begaf de arm van een andere torenkraan in Londen het, maar hierbij raakte niemand gewond.
De HSE heeft na het tweede ongeval de ongebruikelijke stap genomen Falcon Crane Hire nagenoeg stil te leggen. ”We zijn ons bewust van de ernstige disruptie die dit veroorzaakt maar we zijn er ook zeker van dat de bouw onze actie ondersteunt in het belang van de werknemers en het grote publiek, aldus de arbeidsinspectie, die benadrukt dat Falcon Crane Hire volledig meewerkt aan het onderzoek.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels