nieuws

Aqua mensurastone laat regen passeren

bouwbreed Premium

Nijmeegse Betonindustrie De Hamer brengt de Aqua mensurastone, een waterpasserende betonnen straatsteen voor directe regenwaterinfiltratie.

Nijmeegse Betonindustrie De Hamer brengt de Aqua mensurastone, een waterpasserende betonnen straatsteen voor directe regenwaterinfiltratie.
De stenen zijn door hun nokkenverbinding zelfopsluitend, waardoor het straatwerk veel minder gaat kruipen en de noodzakelijke voegen in stand blijven. In combinatie met de bijbehorende onderbouw vormen de Aqua mensurastones een infiltratie- en zuiveringssysteem voor regenwater, dat het grondwater op niveau houdt. Het systeem is met name geschikt voor wegen, pleinen, parkeerplaatsen en bedrijventerreinen.
De ongeveer 5 millimeter dikke voeg van de Aqua mensurastone laat het water zo goed door dat de hoeveelheid water die kan passeren voornamelijk wordt bepaald door de caapaciteit van de bijbehorende onderbouw, meldt De Hamer. De onderbouw bestaat uit een basalt- en een steenmengsellaag. Hij zorgt onder andere voor de zuivering van het regenwater. Wie het systeem toepast, hoeft minder zuiveringslasten te betalen.
De stenen meten 200x100x80 millimeter. De bijbehorende bisschopsmutsen (vijfhoekige randtegels) hebben een formaat van 297x158x80 millimeter. De randtegels hebben geen nokken. De stenen wegen 3,7 respectievelijk 4,8 kilogram.

Reageer op dit artikel