nieuws

Amsterdam bouwt een 150 meter hoge woontoren

bouwbreed

Amsterdam bouwt vanaf 2008 een woontoren van 150 meter hoog. Met 47 verdiepingen is dit het hoogste woongebouw van de hoofdstad. Verantwoordelijk wethouder Van Poelgeest ondertekende gisteren met de betrokken partijen een overeenkomst voor de ontwikkeling van de flat aan de kop van de Arena Boulevard.

In de woontoren komen 266 koopappartementen, 116 huurappartementen in de vrije sector, een fitnessruimte, een restaurant en een winkelruimte. De bouw is in handen van projectontwikkelaar De Principaal BV, BAM Vastgoed BV en Woonmaatschappij. Het ontwerp is van Wiel Arets architect & associates en Van Aken Architecten.
Amsterdam is niet de enige stad in Nederland met een zo hoog woongebouw. Rotterdam heeft een even hoge toren en in Tilburg telt de hoogste flat 135 meter. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in 2010 terecht aan de Arena Boulevard.
Woordvoerder Arno Pronk van BAM wil benadrukken dat het gaat om een ontwikkelingsovereenkomst. “Er zijn nog geen afspraken gemaakt over de realisering. Er moeten eerst verdere voorbereidingen worden getroffen en afspraken worden gemaakt. De gemeente moet nog grond beschikbaar stellen, er moeten bestemmingsplannen worden gewijzigd, en er moet nog een detailontwerp worden gemaakt.”
Ook over de bouw zijn nog geen afspraken. “Maar ik ga ervan uit dat wij dat gaan doen”, aldus Pronk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels