nieuws

Ambitieus plan voor boulevard Willemstad

bouwbreed

Als het aan verschillende organisaties en bedrijven ligt, krijgt de historische wijk Otrobanda in de Curaçaose hoofdstad Willemstad een boulevard. Een aaneenschakeling van grote en kleine horecagelegenheden en winkels moet langs de kust verrijzen om vooral toeristen te trekken. Het plan is afkomstig van de Federashon Otrobanda, een overkoepelende organisatie van acht buurtwijken. In vergelijking met de andere oude stadswijk van Willemstad, Punda, is de ontwikkeling van Otrobanda de laatste jaren ver achtergebleven. De meeste cruisetoeristen die met megaschepen in Otrobanda aankomen, zoeken hun vertier doorgaans in het andere deel van de stad.

Als het aan verschillende organisaties en bedrijven ligt, krijgt de historische wijk Otrobanda in de Curaçaose hoofdstad Willemstad een boulevard. Een aaneenschakeling van grote en kleine horecagelegenheden en winkels moet langs de kust verrijzen om vooral toeristen te trekken. Het plan is afkomstig van de Federashon Otrobanda, een overkoepelende organisatie van acht buurtwijken. In vergelijking met de andere oude stadswijk van Willemstad, Punda, is de ontwikkeling van Otrobanda de laatste jaren ver achtergebleven. De meeste cruisetoeristen die met megaschepen in Otrobanda aankomen, zoeken hun vertier doorgaans in het andere deel van de stad.
De kosten van het miljoenenproject kunnen volgens de initiatiefnemers worden terugverdiend met de verkoop en verhuur van winkel- en horecaruimten. Hoewel het bedrijfsleven enthousiast heeft gereageerd neemt het eilandsbestuur een afwachtende houding in.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels