nieuws

Aanzienlijke uitbreiding voor bioscoop in geluidswal A12

bouwbreed

De Edese bioscoop CineMec, die langs de A12 in de geluidswal ligt, wordt waarschijnlijk nog dit jaar uitgebreid met een expositiehal en een parkeergarage die ruimte biedt aan ruim 400 auto’s.

Gerben Kuipers, directeur van CineMec is positief. “CDA en PvdA zitten op één lijn. Ik wil de parkeergarage geheel in de geluidswal van de snelweg aanleggen. De expohal wordt, net als de bioscoop, deels in de geluidswal gebouwd. De gemeente Ede buigt zich binnenkort over de bouwvergunning die CineMec eind vorig jaar indiende. Om zo snel mogelijk met de uitbreiding te kunnen starten, wordt een artikel 19-procedure gevolgd. Zowel CineMec als de gemeente Ede benadrukt dat de aanleg van de parkeergarage zo goed mogelijk wordt afge stemd met de verbreding van de A12 en de ophoging van de geluidswal. Deze werkzaamheden voert Rijkswaterstaat uit.
De expositiehal en de parkeergarage maken deel uit van het Valley Center, een complex met onder meer een hotel, een congrescentrum, een sportcentrum, kantoren en woningen. Het plan, ontworpen door het Delftse architectenbureau DP6, won vorig jaar een door de gemeente Ede uitgeschreven prijsvraag voor de ontwikkeling van de zuidelijke entree van Ede. Het Valley Center verrijst in het gebied tussen winkelcentrum de Stadspoort en bioscoop CineMec, dat aan de snelweg ligt.

Reageer op dit artikel