nieuws

Drijvende kavels in erfpacht uitgegeven

bouwbreed

amsterdam – In de Waterbuurt Oost van het Steigereiland op IJburg worden komend najaar de eerste 35 kavels in erfpacht uitgegeven. De kavels, waarvan de eerste begin 2008 worden opgeleverd, lopen in grootte uiteen van 132 tot 165 vierkante meter. Aan zes steigers van 30 tot 180 meter lang, haaks op de wal, mogen in […]

amsterdam – In de Waterbuurt Oost van het Steigereiland op IJburg worden komend najaar de eerste 35 kavels in erfpacht uitgegeven. De kavels, waarvan de eerste begin 2008 worden opgeleverd, lopen in grootte uiteen van 132 tot 165 vierkante meter. Aan zes steigers van 30 tot 180 meter lang, haaks op de wal, mogen in totaal 110 drijvende eengezinswoningen worden gebouwd.

De nieuwe bewoners mogen zelf bepalen hoe hun drijvende woning eruit komt te zien en mogen zelf een architect kiezen. De enige voorwaarden zijn dat de woning niet meer dan 7,5 meter boven de waterspiegel mag uitsteken en niet groter mag zijn dan 7 bij 10 meter. Drijvende tuinen en terrassen op de kavels zijn toegestaan. De steigers worden geheel autovrij. De toekomstige bewoners zijn dan ook verplicht een parkeerplek op de wal te huren of te kopen, zegt een woordvoerder van het Ontwikkelingsbedrijf Amsterdam.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels