nieuws

Bovenbouw hsl ligt achter op schema

bouwbreed

den haag – Bovenbouwer Infraspeed heeft 1 april niet gehaald voor de oplevering van het meest zuidelijke deel van de hsl-zuid. Dat schrijft minister Peijs (verkeer) in de voortgangsrapportage aan de Tweede Kamer. De combinatie krijgt tot augustus de tijd om alsnog aan alle contractuele eisen te voldoen. De kosten van de lijn blijven op […]

den haag – Bovenbouwer Infraspeed heeft 1 april niet gehaald voor de oplevering van het meest zuidelijke deel van de hsl-zuid. Dat schrijft minister Peijs (verkeer) in de voortgangsrapportage aan de Tweede Kamer. De combinatie krijgt tot augustus de tijd om alsnog aan alle contractuele eisen te voldoen.

De kosten van de lijn blijven op dit moment binnen de begroting. Het risico van extra kosten door de ontsporingsgeleiding is afgewend omdat de partijen het eens zijn geworden over de aanpak. Bij de Betuweroute is de vijfde meevaller op rij te melden. De bouwkosten vallen 11 miljoen euro lager uit dan gepland.

Er zijn wel problemen bij de invoering van het veiligheidssysteem. Op de Havenspoorlijn blijft het ATB-EG-systeem zeven maanden langer in gebruik dan gepland. Op het nieuwe deel wordt wel meteen vanaf 1 januari 2007 ETCS en 25 kV ingevoerd. De meerkosten worden uit de lopende begroting betaald.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels