nieuws

Studenten bouwen mee aan Van den Ende

bouwbreed

amsterdam – Volgens het nieuwe bureau Teamstages is er een grote kans dat toekomstige stagiaires in projectvorm meebouwen aan het Van den Endetheater dat bij de Zuidas verrijst. Omdat de plannen nog niet definitief zijn, is dat nog niet zeker. Samen met ROC Amsterdam, dat jaarlijks 40.000 mbo�ers opleidt, is Joop van den Ende een […]

amsterdam – Volgens het nieuwe bureau Teamstages is er een grote kans dat toekomstige stagiaires in projectvorm meebouwen aan het Van den Endetheater dat bij de Zuidas verrijst. Omdat de plannen nog niet definitief zijn, is dat nog niet zeker.

Samen met ROC Amsterdam, dat jaarlijks 40.000 mbo�ers opleidt, is Joop van den Ende een stagebegeleidingsbureau gestart. De theatermagnaat kan het niet hebben dat er nog steeds mbo�ers zijn die hun studie niet kunnen afmaken, omdat ze geen stageplek kunnen bemachtigen. Van de Ende laat in een brief weten dat er te weinig respect is voor mensen die met hun handen werken. “Ik ben zelf opgeleid als timmerman op de ambachtsschool, maar daar schaam ik me niet voor. Ik kijk nog vaak met enorm veel plezier naar een stuk prachtig metselwerk of een fraai houten kozijn en heb groot respect voor een bakker die nog trots is op het brood dat hij bakt.”

Teamstages zoekt bedrijven die met het bureau een stageopdracht ontwikkelen voor een team van drie tot tien studenten uit verschillende disciplines. In een docusoap die vanaf februari 2007 wordt uitgezonden, worden de eerste teams gevolgd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels