nieuws

Vraag naar hoogopgeleide technici houdt zeker twintig jaar aan

bouwbreed

hoofddorp – Als iemand de ontwikkeling van de werkgelegenheid in de bouw snel oppikt, is het Jeroen Erkamp wel. De directeur van het Hoofddorpse werving- en selectiebureau Engenius zag de grote economische dip van 2004 dan ook lang van tevoren aankomen.

“Er was nog zat werk in uitvoering, maar de vraag naar engineers werd veel minder, zagen wij al in 2001.” Sinds enige tijd is er juist sprake van een tekort, merkt Erkamp. “En dat wordt volgens het CBS de komende twintig jaar alleen maar groter.”

“Ik merk duidelijk dat bouwbedrijven weer vertrouwen hebben in de toekomst”, vertelt Erkamp in zijn gloednieuwe kantoor in Hoofddorp. Half februari opende hij een tweede vestiging in Alkmaar. “Tussen 2002 en 2004 had de bouwsector het economisch heel zwaar. Onze klanten belden nooit spontaan met nieuwe vacatures. Alle banen die we hadden, kregen we doordat we er zelf om vroegen. Nu krijgen we per week tien nieuwe vacatures binnen, waarvan vijf �spontaan� aangemeld worden. Maar als zich wekelijks drie of vier nieuwe kandidaten melden, is het veel. Vorig jaar hadden we 400 vacatures, een verdubbeling ten opzichte van 2005. Nu zitten we aan de 500 banen.”

Engenius richt zich op werving en selectie en detachering van HBO- of universitair geschoolde ingenieurs. Het bedrijf biedt langlopende opdrachten bij klanten als Nuon, de Koninklijke Marine, Advin, Grondmij en gemeenten, allen in Noordwest Nederland. “Wij zijn er voor de tekenaars, werkvoorbereiders en projectleiders. Projectmanagers kunnen terecht bij Man consultants, het �zusje� van Engenius. Samen vormen we de Menhir groep.” In totaal hebben de twee bedrijven 150 mensen in dienst. “Het gaat zo goed met de werkgelegenheid, dat we mensen meteen een vast contract kunnen aanbieden. Dat maakt de drempel om over te stappen voor kandidaten ook iets minder groot. Ik merk dat mensen nog niet van het beeld van twee, drie jaar geleden verlost zijn, waarin ze hun vaste contract niet durfden op te zeggen voor een andere baan. Ik zit goed, ik heb zekerheid, ik blijf zitten waar ik zit, was de tendens. Terwijl het weer kán, de overstap maken naar een andere werkgever.”

Erkamp verwacht niet dat de spanning op de arbeidsmarkt net zo hoog oploopt als eind jaren negentig. “Mensen werken langer door, de pensioenleeftijd loopt op, waardoor het aanbod van werkzoekenden enigszins op peil blijft. Vrouwen participeren steeds meer in het arbeidsproces. Probleem is wel dat steeds minder mensen techniek studeren. Waar hem dat in zit? Middelbare scholieren kijken tegenwoordig veel verder vooruit. Ze kijken eerder naar de carrièreperspectieven van een bepaald vakgebied, dan naar het beroep dat ze leuk vinden. Dit heeft ook te maken met de individualisering: mensen kiezen eerder hun eigen weg. En in de bouw liggen de lonen nu eenmaal vrij laag, wat het een stuk minder aantrekkelijk maakt. Ik zie die lonen voorlopig ook niet omhoog gaan. Als een klant opbelt dat hij dringend een werkvoorbereider nodig heeft, en ik heb iemand die -marktconform- tien euro per uur meer kost dan de klant biedt, hebben ze die kracht ineens veel minder hard nodig.”

Laaggeschoold

Van aanwas van buitenlandse werknemers profiteren de klanten van Engenius nog niet. “De werknemers die uit het buitenland komen, uit landen in Oost-Europa bijvoorbeeld, komen eerder terecht in de lager geschoolde functies. Vooralsnog komen er nauwelijks hoogopgeleide krachten uit het buitenland.”

Van paniek zou Erkamp nog niet direct willen spreken. “Wel signaleert het CBS dat het tekort aan werknemers de komende twintig jaar flink gaat oplopen. Als werving- en selectiebureau zitten wij voorin wat betreft het signaleren van de ontwikkelingen. In 2001 was iedereen nog in �hosanna-stemming� omdat het zo goed leek te gaan, maar wij zagen de opdrachten al teruglopen. Engineers werden al veel minder gevraagd. Nu hebben veel mensen nog steeds het idee dat we in die economische dip zitten, maar het aantal bouwprojecten groeit hard. Vooral op het gebied van infrastructuur zit er enorm veel aan te komen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels