nieuws

Denemarken wil Olympische Spelen

bouwbreed

kopenhagen – Denemarken en Kopenhagen overwegen opnieuw een sollicitatie naar de Olympische Spelen. Raadgevingsbureau Rambøll Management komt op een kostenplaatje van 3,3 miljard euro. Volgens bewindsman Brian Mikkelsen verrassend laag, maar daar staat tegenover dat zoveel mogelijk was uitgegaan van uitbouw van bestaande sportfaciliteiten en deels tijdelijke voorzieningen. De infra-investeringen zijn niet opgenomen in het […]

kopenhagen – Denemarken en Kopenhagen overwegen opnieuw een sollicitatie naar de Olympische Spelen. Raadgevingsbureau Rambøll Management komt op een kostenplaatje van 3,3 miljard euro.

Volgens bewindsman Brian Mikkelsen verrassend laag, maar daar staat tegenover dat zoveel mogelijk was uitgegaan van uitbouw van bestaande sportfaciliteiten en deels tijdelijke voorzieningen. De infra-investeringen zijn niet opgenomen in het bedrag, want de besluitvorming over een aantal grote werken, waaronder een metrocityring, is al rond.

Het Olympische jaar waarnaar de Denen een gooi willen doen is 2020.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels