nieuws

Vondst nederzetting onder Friese Oostrum

bouwbreed

oostrum – In de terp waarop het Friese dorpje Oostrum is gebouwd, zijn resten van een stokoude nederzetting uit de zogenoemde Trechterbekercultuur gevonden. De vondst dateert van 3400 tot 2850 voor Christus en bestaat uit honderden scherven aardewerk, versleten vuurstenen, stenen werktuigen en afval van de bewerking van vuurstenen. Volgens de gemeente zijn de vondsten […]

oostrum – In de terp waarop het Friese dorpje Oostrum is gebouwd, zijn resten van een stokoude nederzetting uit de zogenoemde Trechterbekercultuur gevonden. De vondst dateert van 3400 tot 2850 voor Christus en bestaat uit honderden scherven aardewerk, versleten vuurstenen, stenen werktuigen en afval van de bewerking van vuurstenen. Volgens de gemeente zijn de vondsten bijzonder omdat er weinig kennis is over de woonplaatsen van Trechterbekercultuur.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels