nieuws

Energie Vlieland via kabel van vasteland

bouwbreed

vlieland – Continuon Netbeheer (dochter Nuon) legt een 35 kilometer lange kabel aan tussen Vlieland en de Friese vaste wal, om het waddeneiland van stroom te voorzien. De 10 centimeter dikke 20.000-voltkabel komt langs de bestaande leiding te liggen die Vlieland van gas voorziet. De 1200 bewoners van Vlieland krijgen hun elektriciteit nu nog via […]

vlieland – Continuon Netbeheer (dochter Nuon) legt een 35 kilometer lange kabel aan tussen Vlieland en de Friese vaste wal, om het waddeneiland van stroom te voorzien. De 10 centimeter dikke 20.000-voltkabel komt langs de bestaande leiding te liggen die Vlieland van gas voorziet. De 1200 bewoners van Vlieland krijgen hun elektriciteit nu nog via een eigen centrale, maar die is versleten. De bouw van een nieuwe centrale vonden Continuon en Nuon niet handig omdat de energievraag op Vlieland stijgt. Een nieuwe centrale zou dus al snel niet meer de energiebehoefte kunnen dekken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels