nieuws

Zweedse autoweg verandert in krater

bouwbreed Premium

In het westen van Zweden zakte woensdagavond een gedeelte van de E6 over een lengte van 400 meter als gevolg van een aardverschuiving enkele meters diep weg. Ook een deel van een spoordijk bij de autoweg zakte in. Rond de twintig auto’s konden de krater niet ontwijken en verdwenen in de kleimassa. Sommige automobilisten moesten met inzet van groot materieel worden bevrijd en moesten voor behandeling van lichte tot halfzware verwondingen naar het ziekenhuis. Er vielen geen doden, hoewel gistermorgen vroeg de bergingswerkzaamheden nog in volle gang waren.

In het westen van Zweden zakte woensdagavond een gedeelte van de E6 over een lengte van 400 meter als gevolg van een aardverschuiving enkele meters diep weg. Ook een deel van een spoordijk bij de autoweg zakte in. Rond de twintig auto’s konden de krater niet ontwijken en verdwenen in de kleimassa. Sommige automobilisten moesten met inzet van groot materieel worden bevrijd en moesten voor behandeling van lichte tot halfzware verwondingen naar het ziekenhuis. Er vielen geen doden, hoewel gistermorgen vroeg de bergingswerkzaamheden nog in volle gang waren.
Oorzaak van de aardverschuiving was volgens de geotechnici destabilisering van de ondergrond door hevige en langdurige regenval. Het geotechnisch instituut van de rijksoverheid (GSI) stelt bekend te zijn geweest met de onstabiele ondergrond in de regio, maar had het getroffen weggedeelte tot dusver niet geïnspecteerd.

Reageer op dit artikel