nieuws

Wimpey schrijft 60 miljoen af in VS

bouwbreed Premium

De Britse woningbouwer George Wimpey gaat 60 miljoen euro afschrijven op de Noord-Amerikaanse activiteiten. Volgens Wimpey is de toestand op de Amerikaanse woningmarkt ‘armzalig’. Het aantal uitstaande verkopen ligt 68 procent lager dan vorig jaar terwijl 50 procent meer koopcontracten zijn afgezegd. Voor 2007 verwacht Wimpey een verdere afname van de verkopen en de prijzen.

De Britse woningbouwer George Wimpey gaat 60 miljoen euro afschrijven op de Noord-Amerikaanse activiteiten. Volgens Wimpey is de toestand op de Amerikaanse woningmarkt ‘armzalig’. Het aantal uitstaande verkopen ligt 68 procent lager dan vorig jaar terwijl 50 procent meer koopcontracten zijn afgezegd. Voor 2007 verwacht Wimpey een verdere afname van de verkopen en de prijzen.
Wimpey haalde vorig jaar veertig procent van de omzet in Noord-Amerika maar dat zal nu dalen naar hooguit een kwart. Op de Britse markt gaan de zaken goed, ondanks voortdurende berichten over een dreigende instorting van de woningmarkt daar.

Reageer op dit artikel