nieuws

Wethouder te goeder trouw bij grondverkoop

bouwbreed

De grondver koop waaraan Piet van Adrichem wethouder in Pijnacker-Nootdorp ongeveer een miljoen euro overhield, is volgens het boekje gegaan. Dat concludeert onderzoeksbureau Berenschot.

De grondver koop waaraan Piet van Adrichem wethouder in Pijnacker-Nootdorp ongeveer een miljoen euro overhield, is volgens het boekje gegaan. Dat concludeert onderzoeksbureau Berenschot.
De gemeenteraad eiste een extern onderzoek, omdat het de gronddeal die de wethouder ruimtelijke ordening met de gemeente en twee projectontwikkelaars aanging, omstreden vond. De VVD-wethouder kocht in 1995 als raadslid een stuk grond, waar de gemeente nu nieuwbouwwijk Klapwijk Noord wil bouwen. Pijnacker-Nootdorp hoopte die grond via het voorkeursrecht te bemachtigen, maar Van Adrichem maakte daartegen succesvol bezwaar. Meerdere fractievoorzitters begrepen niet waarom de wethouder dat deed en wilden onderzocht hebben of de wethouder belangen verstrengelde.

Reageer op dit artikel