nieuws

Westermoskee Amsterdam

bouwbreed

Met veel tamtam wordt in februari het plan voor de Westermoskee in Amsterdam gepresenteerd. De gemeente, woningcorporatie Het Oosten en moskeeorganisatie Milli Görüs slaan de handen ineen voor de bouw van dit gebedshuis met omringende woningbouw, geïnspireerd door de Amsterdamse School en de Ottomaanse moskeebouwer Sinan. Maar in de herfst brengt intern gerommel binnen het moskeebestuur de samenwerking met Het Oosten aan het wankelen, en sindsdien staat het project in de ijskast.

Met veel tamtam wordt in februari het plan voor de Westermoskee in Amsterdam gepresenteerd. De gemeente, woningcorporatie Het Oosten en moskeeorganisatie Milli Görüs slaan de handen ineen voor de bouw van dit gebedshuis met omringende woningbouw, geïnspireerd door de Amsterdamse School en de Ottomaanse moskeebouwer Sinan. Maar in de herfst brengt intern gerommel binnen het moskeebestuur de samenwerking met Het Oosten aan het wankelen, en sindsdien staat het project in de ijskast.

Reageer op dit artikel