nieuws

Voetgangersbrug

bouwbreed

Do or twee delen van 27 en 14 meter lang op hun plaats te takelen, is de Boemerangbrug in Doesburg geïnstalleerd. De onderdelen van de voetgangersbrug zijn door Rusthoven in Groningen gefabriceerd. Dinsdag zijn ze met een speciale truck naar Doesburg gebracht. De plaatsing van de Boemerangbrug is het sluitstuk van het IJsselkadeproject in Doesburg. Bij hoog water verdwijnt de brug, die de lage IJsselkade verbindt met een stroomgeleider aan de overkant van de rivier, onder het wateroppervlak. De voetgangersbrug kostte 160.000 euro, en werd gefinancierd door de gemeente Doesburg met subsidie van he t Ministerie van VROM.

Do or twee delen van 27 en 14 meter lang op hun plaats te takelen, is de Boemerangbrug in Doesburg geïnstalleerd. De onderdelen van de voetgangersbrug zijn door Rusthoven in Groningen gefabriceerd. Dinsdag zijn ze met een speciale truck naar Doesburg gebracht. De plaatsing van de Boemerangbrug is het sluitstuk van het IJsselkadeproject in Doesburg. Bij hoog water verdwijnt de brug, die de lage IJsselkade verbindt met een stroomgeleider aan de overkant van de rivier, onder het wateroppervlak. De voetgangersbrug kostte 160.000 euro, en werd gefinancierd door de gemeente Doesburg met subsidie van he t Ministerie van VROM.

Reageer op dit artikel