nieuws

Villa’s op plek stadion De Graafschap

bouwbreed Premium

Voetbalclub De Graafschap en de gemeente Doetinchem willen het stadion en omliggende grond verkopen. De vereniging wil eerst de grond aankopen van de gemeente en het gehele complex met grond vervolgens doorverkopen aan een groep van twaalf investeerders, zo maakten beide partijen afgelopen week bekend.

Voetbalclub De Graafschap en de gemeente Doetinchem willen het stadion en omliggende grond verkopen. De vereniging wil eerst de grond aankopen van de gemeente en het gehele complex met grond vervolgens doorverkopen aan een groep van twaalf investeerders, zo maakten beide partijen afgelopen week bekend.
De Graafschap voelt wel voor een verhuizing, omdat er op de huidige locatie De Vijverberg geen uitbreidingsmogelijkheden zijn. Op het terrein kunnen vervolgens enkele tientallen luxe villa’s worden gebouwd.
Er is nog geen locatie in beeld voor een nieuw stadion. Beide partijen benadrukken dat het zeker nog wel een aantal jaren zal duren voordat de plannen worden uitgevoerd. Het huidige stadion werd in 2000 nog uitvoerig gerenoveerd voor een bedrag van 10 miljoen euro.

Reageer op dit artikel