nieuws

Verkoop Stienstra Holding uitgesteld

bouwbreed Premium

De overname van Stienstra Holding door het Bouwfonds is onverwacht uitgesteld. Henk Stienstra is met 7500 woningen een van de grootste huizenbezitters in Nederland. Nu hij 65 is geworden, wil de ondernemer zijn familiebedrijf in een paar stappen gaan verkopen. Met die verkoop is naar schatting meer dan 500 miljoen euro gemoeid. Afgelopen zomer tekende Stienstra een intentie-overeenkomst met Bouwfonds voor de verkoop van de eerste 30 procent. Bouwfonds zou de resterende 70 procent doorschuiven naar grote beleggers. Directeur Vinck van Stienstra zei gisteren tegen de regionale omroep L1, dat er fiscale problemen zijn. Er zou te veel geld naar de fiscus gaan als de verkoop nu zijn beslag kreeg.

De overname van Stienstra Holding door het Bouwfonds is onverwacht uitgesteld. Henk Stienstra is met 7500 woningen een van de grootste huizenbezitters in Nederland. Nu hij 65 is geworden, wil de ondernemer zijn familiebedrijf in een paar stappen gaan verkopen. Met die verkoop is naar schatting meer dan 500 miljoen euro gemoeid. Afgelopen zomer tekende Stienstra een intentie-overeenkomst met Bouwfonds voor de verkoop van de eerste 30 procent. Bouwfonds zou de resterende 70 procent doorschuiven naar grote beleggers. Directeur Vinck van Stienstra zei gisteren tegen de regionale omroep L1, dat er fiscale problemen zijn. Er zou te veel geld naar de fiscus gaan als de verkoop nu zijn beslag kreeg.

Reageer op dit artikel