nieuws

Vakantiespreiding te dure nieuwe luxe

bouwbreed Premium

De tijd blijkt nog niet rijp voor een in 1975 uit te voeren proef met individuele vakantiespreiding in de bouw. Het door de Commissie Vakantiespreiding Bouw voorgestelde experiment waarbij “werknemers in goed overleg met hun werkgever beurtelings met vakantie kunnen gaan” stuit op bezwaren van het Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB) dat dan drie jaar actief is. De grote meerderheid der werkgevers (55 procent van de 343 ondervraagden) spreekt zich uit tegen afschaffing van de collectieve sluiting, 65 procent der werkgevers meent dat afschaffing kostenverhogend werkt. “Vakantiespreiding in de bouw kost geld. Over de kostenconsequenties moeten we eerst veel meer weten, voordat we ons zo maar een nieuwe luxe aanschaffen die we ons in deze tijd niet kunnen veroorloven”, meent het AVBB.

De tijd blijkt nog niet rijp voor een in 1975 uit te voeren proef met individuele vakantiespreiding in de bouw. Het door de Commissie Vakantiespreiding Bouw voorgestelde experiment waarbij “werknemers in goed overleg met hun werkgever beurtelings met vakantie kunnen gaan” stuit op bezwaren van het Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB) dat dan drie jaar actief is. De grote meerderheid der werkgevers (55 procent van de 343 ondervraagden) spreekt zich uit tegen afschaffing van de collectieve sluiting, 65 procent der werkgevers meent dat afschaffing kostenverhogend werkt. “Vakantiespreiding in de bouw kost geld. Over de kostenconsequenties moeten we eerst veel meer weten, voordat we ons zo maar een nieuwe luxe aanschaffen die we ons in deze tijd niet kunnen veroorloven”, meent het AVBB.

Reageer op dit artikel