nieuws

Sigma komt met nieuw verfsysteem voor elk seizoen

bouwbreed Premium

Sigma Coatings brengt met de Sigma S2U Allure een nieuw vier seizoenen verfsysteem. Het systeem bestaat uit Sigma S2U Allure Primer en Sigma S2U Allure Gloss. Continuïteit, duurzaamheid en glansbehoud zijn er de kenmerken van.

Volgens de fabrikant ligt de kracht van het systeem in het toegevoegde extra bindmiddel Dual Guard Systeem. Dit secundaire bindmiddel zorgt voor extra bescherming en verhindert de afbraaksnelheid van het hoofdbindmiddel.
Bindmiddelen bepalen in grote mate de duurzaamheid van een verf. Daarnaast zorgen zij voor een soepele verwerking en de droging. Onder invloed van weersomstandigheden en uv-straling worden de huidige gangbare bindmiddelen na verloop van tijd afgebroken.
Het grote voordeel van het Sigma S2U Allure systeem is, dat er in alle seizoen mee is te werken, van een warme zomerdag tot een dag met een temperatuur tegen het vriespunt. Bij lage temperaturen is nauwelijks verdunning nodig om de verf soepel te kunnen verwerken. De snelle droging zorgt ervoor dat de verf ook ’s winters al na een nacht droog en overschilderbaar is.
Volgens Sigma heeft de S2U Allure direct na het aanbrengen al een mooie bolle glans op elke ondergrond, met hogere glanswaarden dan de marktstandaard. De glans blijft gedurende vele jaren behouden. Dankzij de goede buitenduurzaamheid zijn langere onderhoudsintervallen mogelijk.

Reageer op dit artikel