nieuws

RegenKouder

bouwbreed Premium

Vorst in de nachten komt begin volgende week mogelijk op uitgebreide schaal voor. Dit alles heeft te maken met een zich uitbreidend hogedrukgebied boven het Europese vasteland dat voor minder wind en minder bewolking gaat zorgen, waardoor het ’s nachts behoorlijk kan afkoelen. Op het moment hebben we echter, met uitzondering van het zuidoosten, nog te maken met veel bewolking en staat er vandaag een boven land matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 4 tot 5. Aan zee waait het vrij krachtig tot krachtig, kracht 5 tot 6. Hierbij staat de meeste wind in het noordwesten van het land. Het blijft droog bij temperaturen die uitkomen tussen 7 graden in Limburg en 11 tot 12 graden in het noordwesten. Na een zachte nacht regent het morgenochtend, maar in de middag wordt het droog, volgen opklaringen en neemt de wind af. Zondag en begin volgende week schijnt de zon flink en is het droog. Het wordt geleidelijk kouder met vanaf de nacht naar maandag in het binnenland mogelijk op grote schaal lichte vorst.

Vorst in de nachten komt begin volgende week mogelijk op uitgebreide schaal voor. Dit alles heeft te maken met een zich uitbreidend hogedrukgebied boven het Europese vasteland dat voor minder wind en minder bewolking gaat zorgen, waardoor het ’s nachts behoorlijk kan afkoelen. Op het moment hebben we echter, met uitzondering van het zuidoosten, nog te maken met veel bewolking en staat er vandaag een boven land matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 4 tot 5. Aan zee waait het vrij krachtig tot krachtig, kracht 5 tot 6. Hierbij staat de meeste wind in het noordwesten van het land. Het blijft droog bij temperaturen die uitkomen tussen 7 graden in Limburg en 11 tot 12 graden in het noordwesten. Na een zachte nacht regent het morgenochtend, maar in de middag wordt het droog, volgen opklaringen en neemt de wind af. Zondag en begin volgende week schijnt de zon flink en is het droog. Het wordt geleidelijk kouder met vanaf de nacht naar maandag in het binnenland mogelijk op grote schaal lichte vorst.

Reageer op dit artikel