nieuws

Parker verbetert hydraulica Ljungby

bouwbreed

Ljungby Maskin heeft Parker Hannifin aangewezen als huisleverancier voor hydraulische componenten.

De Zweedse wielladerbouwer past het hydraulische systeem van de machines aan de nieuwe onderdelen aan.
Ljungby Maskin bouwt jaarlijks zo’n 130 wielladers met een capaciteit van 9 tot 30 ton. Een herontwerp van deze machines deed de fabrikant besluiten één leverancier te kiezen voor alle hydraulische onderdelen.
Voorheen betrok de producent die van verschillende leveranciers. Met het gevolg dat de machinebouwer vaak geen eensluidende adviezen kreeg en steeds meer moeite kreeg met het behoud van het technische overzicht. Daarbij liepen de kosten voor het bestellen en vervangen van onderdelen op.
Toen de Zweedse fabrikant Parker Hannifin benaderde formeerde de hydraulicaleverancier een speciale projectgroep.

Projectgroep

Zes medewerkers togen naar Ljungby Maskin om zich op de hoogte te stellen van wat een mobiele hydraulische installatie moet doen. Aan de hand van onder meer die bevindingen ontwikkelde Parker Hannifin specifieke onderdelen voor wielladers, zoals een pomp met een hoog vermogen die zowel kracht als snelheid genereert. Een multifunctionele joystick controleert de verschillende bewegingen.

Reageer op dit artikel